12.1.2013

Marxilainen sissiryhmä surmasi kristityn pariskunnan

Kristitty leski ammuttiin kuoliaaksi kotonaan Koillis-Kolumbiassa. Murhan takana on kolumbialainen National Liberation Army (Ejército de Liberación Nacional, ELN) niminen sotilaallinen ryhmä. ELN on marxistinen sissiryhmä, joka on taistellut Kolumbian hallitusta vastaan vuodesta 1964.

Tammikuun 7. päivänä (2013) ELN-taistelijat murtautuivat Alicia Castillan kotiin ja ampuivat hänet kuoliaaksi pistoolilla hänen lastensa nähden. Murha tehtiin neljä kuukautta sen jälkeen kun ryhmä oli lähettänyt Alicialle ensimmäisen uhkauksen, jossa hänet vaadittiin jättämän kotinsa.

Alician tappamisen jälkeen sissit uhkasivat perheen 18-vuotiasta poikaan, Hernánia. ELN:n taistelijat vaativat loppua perhettä lähtemään paikkakunnalta kolmen päivän sisällä tai loput perheestä myös tapettaisiin.

ELN murhasi Alician aviomiehen kaksi vuotta aiemmin tammikuussa 2011. Nelson Ramos sai voimakkaan kristillisen heräämisen vuonna 2009 ja oli sen jälkeen innokas evankeliumin julistaja. Muutama kuukausi evankelisen toimintansa aloittamisen jälkeen hän sai ensimmäisen uhkauksen sissiryhmältä.

Kolumbian useat sissiryhmä eivät suvaitse kristillistä toimintaa hallitsemillaan alueilla, vaan ovat hyökännyt väkivaltaisesti kirkkoja ja sen työntekijöitä vastaan.

Lähde: Open Doors UK uutiskirje
.

Ei kommentteja: