2.3.2013

Kirkon johtajia murhattu ja kristittyjä pidätetty

Tämä vuoden (2013) helmikuussa Afrikassa tapahtui useita hyökkäyksiä afrikkalaisia kristittyjä vastaan. Kristittyjen vastaisen väkivallan kasvaminen on hälyttävä merkki vainojen lisääntymisestä tässä maanosassa.

Pohjois-Kamerunissa ammuttiin kaksi kristityksi kääntynyttä entistä muslimia. Abdoulaye ja Abakache kuolivat ammunnassa ja kolmas henkilö haavoittui vakavasti kun he olivat palaamassa kotiin kristillisestä konferenssista. Ampujat olivat ryhmä islamisteja. Islamistit olivat aiemmin uhanneet tappaa surmatut. Molemmat surmatut miehet olivat perheellisiä ja heillä oli useita lapsia.

Tansaniassa väkivalta kristittyjä vastaan alkoi siitä kun ei-muslimi teurastaja valmisti ruokaa tarjottavaksi hautajaisiin. Viha johtui siitä, että teurastusta ei tehty muslimien perinnäissääntöjen mukaan. Tapauksesta loukkaantuneet muslimit tappoivat pastori Kachilin.

Tansaniassa Zansibarin-saarella kaksi moottoripyörällä ajanutta miestä ampui katolisen pastorin Evaristus Mushin. Hän oli matkalla kirkkoon jumalapalvelukseen 17. helmikuuta. Kaksi päivää myöhemmin tuhopolttajat sytyttivät tuleen Siloamin kirkon. Nämä kaksi tapausta ovat vain osa viimeaikaisista hyökkäyksistä kirkkojen johtajia ja kirkkorakennuksia vastaan Tansaniassa.

Eritreassa viranomaiset pidättivät noin 40 eritrealaista kristittyä kodeistaan ja työpaikoiltaan 26. helmikuuta. Seuraavana päivänä pidätettiin 45 miestä ja naista. Heidät hakattiin ja marssitettiin kaupungin läpi poliisiasemalle. Tammikuun jälkeen Eritreassa on pidätetty 125 paikallista kristittyä heidän kristillisen uskonsa takia.

Eritrealaiset kristityt ovat hyvin pahoillaan siitä, että Eritrean hallitus jatkaa väkivaltaa heitä kohtaan. Open Doors -järjestön yhteyshenkilö toteaa: ”Kristityt rakasvavat maataan ja haluaisivat mahdollisuuden rakentaa yhteiskuntaa. He haluavat tehdä sen kuitenkin ilman, että heitä vaaditaan hylkäämään uskonsa."

Lähde: Open Doors UK -uutiskirje
.

Ei kommentteja: