4.3.2013

Väkivaltainen hyökkäys kristittyjä vastaan Intiassa

Sotilaalliset joukot hyökkäsivät kristittyyn kirkkoon Intian keskiosissa. Poliisit tulivat hälytettynä paikalla, mutta eivät estäneet hyökkäystä. Useat kristityt loukkaantuivat ja seurakunnan pastori joutui katoamaan maan alle.

Hyökkäys tapahtui helmikuun 8. päivänä Rajnandgaon kaupungissa Chhattisgarhissa. Noin 300 kristittyä oli kerääntynyt kolmipäiväisen konferenssiin. Tilaisuudessa oli osallistujia myös naapuriosavaltioista Maharashtrasta, Länsi-Bengalista, Orissasta ja Madhya Pradeshista.

”Kaikki sujui hyvin ensimmäisenä päivänä ja aina toisen päivän iltapäivään asti”, kertoi paikalla ollut kristity. Hän haluaa pysyä nimettömänä koska pelkää hyökkääjien kostoa. Noin kello kolme paikalle saapui yli 30 nuorta miestä, jotka keskeyttivät tilaisuuden. Hyökkääjät kuuluivat erilaisiin hindujen nationalistiryhmiin, kuten Bajrang Daliin, Shiv Senaan ja Dharma Senaan.

”He alkoivat pahoinpitelemään läsnäolijoita, repimään rikki Raamattuja, loukkaamaan kristittyjen Jumalaa ja tallaamaan lapsia maahan”, paikalla ollut kertoo. Useata hyökkääjiä ilmestyi paikalle, kasvot peitettyinä, kepeillä ja rautatangoilla aseistettuina. Miehiä, naisia ja lapsia hakattiin, kirkon omaisuutta ja ajoneuvoja vahingoitettiin. Kaaoksen keskellä kristityt pakenivat henkensä edestä. Poliisi hälytettiin paikalle, mutta he eivät keskeyttäneet hyökkäystä vaan seurasivat vain tilannetta.

Väkivaltainen hyökkäys jatkui iltakuuteen asti. Osa kristityistä sai vammoja päähän, korvien ja silmien lähettyville. Heidät vietiin lähellä sijaitsevaan sairaalaan. Rajnandgaon kristityt johtajat ottivat yhteyttä paikalliseen poliisikomisarioon, joka tuli paikalle ja aloitti tutkinnat. Poliisi valvoo nyt kirkon tiloja.

Kristityt voivat harjoittaa uskoaan avoimesti suurimmassa osaa Intiaa. Mutta joillakin Intian alueilla nationalistiset hindutva-järjestöt tekevät väkivaltaisia hyökkäyksiä kristittyjä vastaan.

Lähde: www.worldwatchmonitor.org ja MKY uutiskirje
.

Ei kommentteja: