11.6.2013

Iranilainen pastori pidätetty ja maan suurin protestanttinen kirkko suljettu

Teheranilaisen Assemblies of God seurakunnan pastori, Ropert Asserian, pidätettiin toukokuun 21. päivänä. Hänet on viety vangittuna tuntemattomaan paikkaan. Pidätys tapahtui Islamilaisen Turvallisuuden (Islamic Security agents) osaston tehtyä ratsian kirkkoon. Ennen kirkkoratsiaa viranomaiset tekivät kotietsinnän pastorin kotiin ja takavarikoivat hänen omaisuuttaan.

Seurakunta piti farsinkielisiä jumalanpalveluksia ja viranomaiset haluavat estää sen.

Pastori Asseranin ystävä ja työtoveri kertoo: "Seurakunta tiesi, että oli vain ajan kysymys milloin jotain tämän kaltaista tapahtuisi. Pyydän kaikkia kristittyjä rukoilemaan pastori Asserianin puolesta. Hän on rakastettu pastori, aviomies ja kahden nuoren pojan isä. Rukoilkaa myös koko seurakunnan puolesta, joka elää nyt traumaattista aikaa. Toivoisin myös, että kansainvälinen yhteisö ottaisi yhteyttä Iranin viranomaisiin tämän tapauksen johdosta. Tämä on yksi esimerkki siitä miten Iranin hallinto polkee iranilaisten vapautta."

Neljä muuta Assemblies of God seurakunnan johtajaa eteläisestä Ahwazin kaupungissa on myös pidätettynä. Heidät on tuomittu vuodeksi vankeuteen kristillisestä toiminnastaan.

Lähde: Elam Ministries, Article 18, Be-A-Voice Network ja Open Doors UK
.

Ei kommentteja: