10.9.2013

Historiallinen Maaluulan kylä hyökkäyksen kohteena SyyriassaMaaluulan vuoristokylä Syyriassa on harvoja paikkoja maailmassa, jossa puhutaan vielä historiallista arameaa. Paikkaa asuttaa 3000 hengen vanha kristillinen yhteisö. Paikka on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Kylä joutui islamistien hyökkäyksen kohteeksi tällä viikolla. Asukkaat kertoivat Syyrian kapinallisten hyökänneen kylään huutaen, ”Allah on suuri”. Joukot hyökkäsivät kristittyjen koteihin ja kirkkoihin. Paikalla ollut kyläläinen kertoo: ” He ampuivat ja tappoivat ihmisiä. Kuulin ampumista ja näin kolme ruumista maassa kadulla kylän vanhalla aukiolla. Monet pakenivat kylästä turvaan.”

Kapinallisjoukot ottivat kylän haltuun. Yksi historiallisista kirkoista poltettiin ja kaksi muuta ryöstettiin tyhjiksi. Kyläläiset kertovat, että aseistetut miehet olivat ulkomaalaisia ja arvelivat murteista päätellen heidän olevan Marokosta, Tunisiasta, Libyasta ja Tšetšeniasta. Kyläläiset kertovat asemiesten myös pakottaneen kristittyjä kääntymään muslimeiksi sanoen: ”Kääntykää muslimiksi tai teidät mestataan.”

Valtiollinen televisiokanava uutisoi myöhemmin armeijan ajaneen kapinalliset pois kylästä.

Läheteet
Yahoo News
http://news.yahoo.com/activists-syrian-rebels-christian-village-093722827.html
CNN News
http://edition.cnn.com/2013/09/08/world/meast/syria-civil-war/index.html
.

Ei kommentteja: