4.4.2014

As Shabaab telotti kaksi somalialaista kristittyä

Maaliskuun 4. päivänä jihadistiryhmä Al-Shabaabin jäsenet käskivät satamakaupunki Barawan asukkaat kaupungin keskustaan todistamaan Sadia Ali Omarin (41) ja hänen serkkunsa Osman Mohamoud Mogen (35) teloituksen. Kaupunki sijaitsee Somalian kaakkoisosassa. Teloitettavat olivat kristittyjä. Silminnäkijä kertoo telottajien julistaneen ennen mestausta: “Tiedämme, että nämä kaksi ovat kristittyjä, jotka ovat äskettäin palanneet Keniasta. Haluamme pyyhkäistä pois jokaisen kristityn, joka elää mujahidinin (islamin taistelijoiden) alueella.”

Sadian kaksi tytärtä, 8- ja 15vuotiaan olivat väkijoukossa paikan päällä kun telotus tehtiin. Silminnäkijän kertoman mukaan nuorempi pyysi, että hänen äitinsä pelastettaisiin mestaukselta. Telotettujen ystävä vei myöhemmin tytöt toiselle paikkakunnalle. Ystävät pelkäävät, että Al-Shabaab pitää tyttöjä silmällä ja lopuksi tappaa heidätkin. “Heillä on vakoojia kaikkialla Somaliassa” sanoo nimetön lähde.

Al-Shabaab on somalialainen Al Qaidan solu ja sotilaallinen islamilainen organisaatio. Järjestön tavoitteina on saada maahan aikaiseksi sharia-laki ja tuhota kristityt maasta. Ryhmää epäillään syyllistyneen useisiin paikallisten somalialaisten kristittyjen vastaisiin hyökkäyksiin maassa. Islamista luopuminen katsotaan Somaliassa kuolemalla rangaistavaksi. Kristityt joutuvat kokoontumaan salaa. Al-Shabaab seuraa erityisesti somalialaisia, joilla on yhteyksiä Keniaan, koska Kenian väestöstä enemmistö on kristittyjä.

Lähde: MKY viikkoraportti
.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei näköjään vaikuta yhtään länsimaisiin Islamin "ymmärtäjiin". Voin kuulla, että tämä ei ole sitä "oikeaa" Islamia. Rauhanuskonto pitää sisällään kaikenlaista.