29.6.2014

Meriam Ibrahim vapautettu, mutta häntä on kielletty poistumasta Sudanista

Sudanilainen Meriam Ibrahim on jälleen vapautettu lentokentällä vangitsemisen jälkeen. Hänet vapautettiin kun määrätty takuusumma oli maksettu. Meriamia on kielletty poistumasta maasta. Tietojen mukaan hän on nyt Sudanissa USA lähetystössä. Meriamin miehellä, Daniel Wanilla, on USA:n kansalaisuus.

Meriam pidätetiin lentokentällä, kun hän oli poistumassa perheensä kanssa maasta. Viranomaisten mukaan pidätyksen syynä oli virheelliset matkustusdokumentit. Viranomaiset eivät hyväksyneet Etelä-Sudanin suurlähetystön antamaa matkustuslupaa, koska Meriam on Sudanin kansalainen. Hänen miehensä on alun perin eteläsudanilainen ja Meriam matkusti hänen kanssaan.

Kristitty sudanilainen Meriam Ibrahim sai keväällä 2014 Sudanin sharia-lakiin perustuvan laisäädännön perusteella kuolemantuomion koska oikeusistuin väitti hänen olleen muslimi ja siten hyljänneet islamin kääntymällä kristityksi.

Myöhemmin kansainvälisen painostuksen vuoksi hänet vapautettiin. Mutta hänet pidätettiin jälleen Khartumin lentokentällä, kun hän oli perheineen poistumassa maasta.

Lähde: BBC:n Internetsivut

Ei kommentteja: