29.12.2014

Ruotsissa kaksi moskeijan tuhopolttoa

Ruotsissa on tehty kaksi moskeijan tuhopolttoa loppuvuonna (2014). Tuhopoltoista on epäilty Ruotsin uusnatseja. Ensimmäinen tuhopoltto tapahtui Eskilstunan ja toinen Eslövin kaupungeissa. Ensimmäisessä tuhopolton kohteena olevassa moskeijassa oli sisällä 70 ihmistä syttymishetkellä. Kaikki moskeijassa olevat pääsivät ulos, mutta osa heistä loukkaantui. Viranomaiset suhtautuvat vakavasti tuhopolttoon ja Ruotsin turvallisuuspoliisi osallistuu tutkintaan.

Molemmat hyökkäykset moskeijoita kohtaan ovat tuomittavia. Kaikilla ihmisillä on oltava oikeus uskonnonvapauteen ja oman uskontonsa harjoittamiseen. Kaikkien uskontojen pyhiä paikkoja on myös kunnioitettava. Muslimeille pitää taata uskonnonvapaus ja turvallinen ympäristö toteuttaa uskontoaan länsimaissa. Samoin kuin kristityille pitäisi taata täysi uskonnonvapaus ja turvallinen ympäristö uskon harjoittamiseen muslimimaissa.

Uskonnonvapaus toteutuu huonosti kymmenissä valtioissa. Useissa valtioissa kristillisyyden toteuttaminen on lain mukaan kiellettyä tai kristityt kansanryhmät ovat ääriryhmien hyökkäysten kohteina. Länsimaissa ja erityisesti Pohjoismaissa uskonnonvapaus on toteutunut erinomaisella tavalla. On erittäin tuomittavaa, jos uskonnollinen häirintä lisääntyy myös näissä maissa.

Lähteenä käytetty Helsingin Sanomien verkkosivuja

Ei kommentteja: