21.2.2015

Kristittyjen vainot ovat moninkertaistuneet

Kristittyjen vainot kaksinkertaistuivat vuonna 2014 verrattuna edelliseen vuoteen. Näin uutisoi Cristianity today -lehti. Vuoden aikana 4 344 kristittyä tapettiin uskontoon liittyvistä syistä. Luku on jopa kolminkertainen verrattuna vuoteen 2012.

Suurin vainoja aiheuttava syy on ääri-islamilaisuus ja jihadismi. Tämä on syynä noin 80 % vainoista. Islamin ääritulkinnan ja jihadismin voimistuminen onkin suurin syy vainojen lisääntymiseen viime vuosina. Toinen suuri syy kristittyjen vainoihin on diktatuurinen vainoharhaisuus eli hallitsijoiden tavoite hallita uskontoja.

Ateismin synnyttämällä uskonnonvihalla ei ole nykyisin niin suurta merkitystä ateistisen kommunismin romahdettua Euroopassa. Siltikin sillä on vaikutusta Pohjois-Korean, Kiinan, Vietnamin ja Laosin hallinnon toteuttamaan uskontovihaan.

Suoran väkivallan, vangitsemisten ja surmaamisten lisäksi yksi vainojen esiintymismuoto on ”kulttuurinen syrjättäminen”, eli kristityt ajetaan ahtaalle jokapäiväisessä elämässä. Heidän mahdollisuutensa saada työtä tai koulutusta on huonompi kuin enemmistöväestön edustajien.

Maailman väestöstä asuu 75 % maissa, joissa on paljon vihamielisyyttä uskontoja kohtaan.

Lähteet: Seurakuntalainen-verkkolehti ja Christianity Today -verkkolehti

Ei kommentteja: