15.3.2015

Islamilaiset jihadistit tappavat ja karkottavat kristittyjä Syyriassa

Jihadistinen Islamilainen Valtio -järjestö (ISIS) hyökkäsi Pohjois-Syyriassa Hasakan seudulla 24 assyarialaiskristittyjen kylään. Hyökkäys tapahtui aamuyöstä. Kyläläiset vietiin ulos kodeistaan ja kuljetettiin autolla pois. Siepattuina on 250 ihmistä. Muut kyläläiset pakenivat.

Suurin osa Syyriasta paenneista kristityistä on saanut turvapaikan Libanonista. Assyrialaiskristityille on luvattu Libanoniin vapaa maahanpääsy. Libanonin kristityt poliitikot haluavat pitää kristityt Lähi-idässä. Nyt vaarana on, että alue tyhjenee kokonaan kristityistä ääri-islamistien hyökkäysten takia.

Jihadistit vaativat kristittyjä poistamaan ristit kodista ja kirkoista. Monet hyökkääjistä olivat ulkomaalaisia, tsetseenejä ja kiinan muslimeja. Kun kristityt kieltäytyivät poistamasta ristejä, heidän kyliinsä hyökättiin.

Hyökkäyksissä tuhottiin kirkkoja ja siepattiin kyläläisiä, joiden kohtalosta ei ole tietoa. Ihmisiä paloi kuoliaaksi kirkkojen tuhopoltoissa. Jos ihmiset eivät suostuneet lähtemään kodeista, heidät poltettiin kotiensa mukana. Jihadistit kaappasivat kokonaisia koululuokkia vangeiksi. Kaapattujen lasten kohtalosta ei ole tietoa.

Lähde: Helsingin sanomien verkkosivut

Ei kommentteja: