23.6.2014

Sudanilainen kristillisen uskonsa tähden kuolemaan tuomittu nainen on vapautettu

Sudanilainen Meriam Ibrahim tuomittiin Sudanin oikeudessa kuolemaan, kun oikeusistuin oli tulkinnut hänen hylänneen islamin. Tuomio astui voimaan tämän vuoden toukokuussa Meriamin kieltädyttyä hylkäämästä kristillistä uskoaan. Sudanin laki perustuu islamilaiseen sharia-lakiin. Sharian mukaan islamin hylkääjä on tuomittava kuolemaan.

Meriamin tuomio sai kuitenkin suuren kansainvälisen huomion. Sadan tuhannet ihmiset vetosivat Meriamin vapauttamisen puolesta. Mukana oli lukuisia tunnettuja valioiden johtohenkilöitä. Kansainvälinen huomio vaikutti siihen, että 23.6.2014 Meriamin lakimies sai ilon ilmoittaa, että Meriam on vapautettu vankilasta korkeamman oikeuden päätöksellä.

Vankeuden aikana Meriam synnytti tyttären. Hänen toinen kaksivuotias lapsensa oli vankeudessa äitinsä kanssa. Meriamin aviomiehen ei sallitu ottaa lastaan hoitoonsa koska hän oli kristitty.

Mariamin aviomiehensä, Daniel Wani, on kertonut, että he haluavat lähteä Meriamin vapautumisen jälkeen Sudanista mahdollisimman pian.

Sudanin väestöstä 97 % harjoittaa islamia. Islamilainen sharia-laki on ollut voimassa maassa 1980-luvulta lähtien.

Lähde: BBC-verkkosivut

Ei kommentteja: